Livesport.cc

 

Szájbarágós Live Tv FAQ

 

A mérkőzések közvetítéséhez több megoldást használunk, ajánlunk. Ebből kettő egyszerű, az oldalba épített media player lejátszóban illetve real player lejátszóban tekinthető meg, ezzel azt hiszem senkinek nem lesz különösebb gondja, de azért nézzük őket szépen sorban. Ha valaki lusta és nem olvassa végig annak itt az elején az orrára kötjük: a lejátszók főleg Internet Explorer böngélszőben működnek. Ez a p2p tévézés első számú szabálya.

Mit tegyek, ha egy ilyen jel van a nézni kívánt csatornánál?

Ennél egyszerűbb nincs, kattints ide!

Mit tegyek, ha egy ilyen jel van a nézni kívánt csatornánál?

Ennél egyszerűbb nincs, kattints ide!

Mit tegyek, ha egy ilyen jel van a nézni kívánt csatornánál?

Sok dolgod ilyenkor nincs, Internet Explorerben, de még Mozzillában is megjelenik a kép, és automatikusan el is indul. Ilyenkor az egyetlen dolgod hogy bámuld a képernyőt és szurkolj. Ha ilyen csatornát találunk egy-egy mérkőzésre, akkor természetesen ezt fogjuk adni - de sajnos ez elég ritka, főleg hogy a jel is jó és élvezhető legyen. A legtöbb media playeres csatorna egy idő után lehal, szaggat, állandóan bufferel. Előfordulhat még, hogy te nem látsz valamit, aminek a linkje kint van. Vannak olyan adók, amelyek csak egy-egy régióban láthatók. Ilyen pl a magyar királyi tv is, amelynek streamje pl csak Magyarországon nézhető, külföldről semmit nem látni. Ugyanez igaz fordítva is, van olyan román csatorna, ami pl itthoni ip-vel nem nézhető, pedig jó meccsek szoktak rajta lenni.

Mit tegyek, ha egy ilyen jel van a nézni kívánt csatornánál?

Ezek a csatornák a Videolan nevű programmal nézhetők, kitűnő minőségben, megkockáztatom (HDridi minőség). A program telepítéséhez le kell tölteni a Videolan nevű programot, amelyet innen tölthetsz le.: http://www.videolan.org/ A telepítésnél esetleg arra figyelhetsz, hogy ha nem akarod alapméretezett visolejátszónak is telepíteni, akkor a File asso... menüpontból vedd ki a pipát. A lejátszót azért is érdemes telepíteni, mert kombinálva a sopcast nevű lejátszóval jobb minőségben nézhetünk tévét. Erről bővebben a sopcastnál.

Mit tegyek, ha egy ilyen jel van a nézni kívánt csatornánál?

Ezek a műsorok Real Player lejátszóban futnak, amely beépül szintén az oldalba. Ha nincs telepítve a lejátszód, akkor innen letöltheted. De nyugi, ez egy erőszakos progi, és ha nincs telepítve, úgyis felajánlja magát mint egy rossz útszéli az első autósnak. Tanácsként annyit adunk a telepítéshez, hogy lehetőleg ne válaszd a telepítés során, hogy minden fájltípust ő kezeljen, csak a sajátjait. Képes ugyanis úgy rátelepedni az összes médiafájlunkra, hogy el is felejtjük, hogy van winamp és media player is a világon.

Mit tegyek, ha egy ilyen jel van a nézni kívánt csatornánál?

Ezek a műsorok flash player lejátszóban jelenítik meg a képet. Ezek általában jó minőségűek, de "keveset" bírnak. Tehát slágermeccseken behalnak, mert nem mindig bírják el azt a nagy terhelést, ami vár rájuk. Mostanában nő a népszerűsége, mivel könnyen lehet külföldi oldalakon swf steamet gyártani, de minőség az sajna még nagyon gyatra.

Mit tegyek, ha egy ilyen jel van a nézni kívánt csatornánál?

Ez a lejátszó a távol-keleti kultúra újabb gyöngyszeme, a sina lejátszó. Jó minőségű adásokat lehet rajta nézni, a lejátszó telepítését megoldhatod, ha megvárod, amíg letölti az Internet Explorer az ActiveX vezérlőjét, de gyorsíthatsz is rajta úgy, hogy, letöltöd és telepíted innen vagy innen.

Mit tegyek, ha egy ilyen jel van a nézni kívánt csatornánál?

Szorgos kínai barátaink kitalálták az SPVOD venű lejátszót is a mi nagy boldogulásunkra. A lejátszó a telepítés után nagyon jó képet ad, folyamatosan üzemel, és a nagy sportadókban nagyon jó a választéka. A lejátszó nyúlfarknyi, és innen  vagy innen  vagy innen letölthető. A csatornák ráadásul főleg angol nyelvűek, így a sikító kínai kommentátorok hangja nélkül élvezhetjük is a mérkőzéseket.

Mit tegyek, ha egy ilyen jel van a nézni kívánt csatornánál?

Az egyik legújabb lejátszó a Veetle, valójában nem is p2p technológiájú, de külön lejátszót igényel. Nagyon jó minőségű adásokat lehet rajta nézni. Ez a technológia még Béta verziójú, így előfordulhat, hogy egy tizedes verzióváltás esetén is az újra kell telepíteni. A legújabb verziót innen töltheted le. Miután bejött a lejátszó kattints kétszer az adás képére és nézd teljes képernyőn, a minőség miatt élvezhető így is. Mivel nem használ p2p technológiát, így azon kevés lejátszók egyike, amely akár Firefox böngészőben is fut.

Mit tegyek, ha egy ilyen jel van a nézni kívánt csatornánál?

Ez a varázsikon a SopCast Playert jelöli, mely egy nagyon ügyes kis progi, csak egy kis minimális előzetes telepítést igényel. Mielőtt elindítanád az adást, előtte le kell töltened egy kis programot. Ezt innen megteheted. Miután letöltötted, csomagold ki, és telepítsd. Ezt mivel ma már általános iskola harmadikban is tanítják külön nem magyarázzuk.

Miután letöltötted és telepítetted, válaszd ki azt a csatornát, amelyiket nézni akarod. Ha bejött az oldal egy szép lejátszót fogsz látni, amely automatikusan elindul, tehát nem kell piszkálni. Először kiírja, hogy Connetcting. Az a tapasztalatunk, hogy ha 10-15 másodpercen belül nem indul el a bufferelés, akkor megér az oldal egy refresht. A tizenöt másodpercet úgy tudod figyelni, hogy a bal kezeden számolsz az ujjaiddal folyamatosan egytől ötig, és ha elérsz öthöz, akkor a jobb kezeden is kinyitsz egy ujjad. Ezután csak az a dolgod, hogy ha a jobb kezeden elértél hátomig, és a bufferelés nem indult el, akkor zárd össze az ujjaidat, fogd meg az egeret és frissítsd az oldalt. Általában másodszorra el fog indulni.


(klatty és a kép feljön nagyban)

A bufferelés egy nagyon sejtelmes folyamat, ajánlatos a gép piszkálása nélkül végignézni. Ha jól bebufferelte magát elindul az adás is. Az elején akadozhat, de aztán szépen megy a kép és a hang is. Hiába próbáltuk megállapítani, hogy milyen érték a jó, ez nagyon rapszodiku, van hogy 96-100-as értékre bufferel, a kép mégis szaggat, míg van hogy 55-60-nál tökéleteset ad, úgyhogy erre csak úgy tekintünk mint egy látványelemére a programnak.

Közben eljött az Úr 2008. éve is, melyben együtt örvendhetünk a sopcast 2.x-es szériájának. Ennek fő különbsége kis programunkkal szemben, hogy egy böszme nagy play gomb van rajta amit meg kell nyomni, különben nem indul az adás.

Fontos, hogy szépen, türelmesen kivárd, amíg elindul az adás. Ez akár pár percig is eltarthat, de be fog jönni. Minimum 1 Mbit kell hozzá, hogy igazán jól jöjjön a jel. 2 Mbitnél már két ablakban két külön meccset is tudtunk nézni folyamatosan.

Előfordulhat, hogy az adás betöltődik, de nem látunk képet, csak feketeséget. Ennek oka lehet, hogy valami ősi kultúra hátrahagyott kodekjét használják a sztreamelők, és nekünk az pont nincs, nem volt és nem is lesz. Ilyenkor megoldás lehet a videolan (VLAN) nevű program, amelyiket ha feltelepítjük és a sopcast lejátszóban megnyomjuk a lejátszóban nézés gombot, akkor abban tuti meg fogjuk nézni. Elsősorban amerikai és svéd adóknál ajánlott a használata, de egyébként minden sopcastos adót ha ebben nézünk jobb minőséget kapunk.

Miután telepítettük a progit, menjünk a sopcast program beállításaiba:

Utána pedig állítsd át a jelzett helyen az alapméretezett programot a videolanra.

Mit tegyek, ha egy ilyen jel van a nézni kívánt csatornánál?

Huh, na ez egy igazi horrorr. A Tvants nevű program az agyunkra tud menni néha, de olyan jó csatornák érhetők el rajta - és többnyire szuper minőségben is - hogy sajnos nem kerülhetjük ki. Igazán sok teendőnk nincs ennek a csatornának a megjelenítésével, xsak le kell töltenünk egyzser a kliensét, és utána már automatikusan megjelenik az oldalunkba ágyazott lejátszó. A letöltést elvégezhetjük a Tvants hivatalos oldaláról, a http://www.tvants.com/ -ról, de mivel iszonyú csigatempóban vánszorog le onnan, sokkal inkább javasolt alternatív megoldás választása, így innen, vagy innen.

Még az elvakult hívei is azt vallják, hogy egy-egy csatorna elindításához 3 perc körüli idő szükséges, ha ezalatt az idő alatt nem indul meg a bufferelés, akkor frissítsük a képernyőt. A tapasztalatunk szerint gyakran fél perc is elég volt, és akkor már látható a kép és a hang.

A Tvantsot mindenesetre meghagyjuk arra az esetre, ha más módon nem érhető el egy adás, de például az angol bajnokik nézéséhez előbb-utóbb szükség lesz rá, mivel ez az egyik legrégibb és talán emiatt is legelterjedtebb műsorszórási forma.

Egy jótanács még. Gyakran egy-egy csatorna betöltése előtt reklámot élvezhetünk, ez még nem maga a műsor. Meglepő felefedezésünk ezzel kapcsolatban, hogy bár a Tvantsot arra találták ki, hogy kispénzűek is sok csatornát elérjenek - mi rendre csúcsnokiás és fullbéemvés reklámokba akadtunk.

Mit tegyek, ha ilyen jel van a nézni kívánt csatornán?

Ez a legszebb logó, kínai mivoltjára utal, hogy a jinjangra emlékeztet talán leginkább. Feltehetőleg azért ilyen, mert aki ezeket a csatornákat választja, megtalálja a lelki békét és harmóniát. A tlepítéshez nem kell semmi mást tenni, mint vagy a hivatalos oldalról letölteni a klienset (http://www.uusee.com/), de van egy csak webes lejátszó is, ami könnyebben elérhető és gyorsabban lejön innen!

Ez a lejátszó általában stabil és jó minőségű képet ad, az egyetlen hátránya, hogy ez aztán annyira kínai, hogy ezen kívül mást nem is nagyon adnak rajta.

Mit tegyek, ha egy ilyen jel van a nézni kívánt csatornánál?

Ez a program a TVU nevű lejátszót takarja. A lejátszó innen letölthető: katt. A telepítés után az oldalon lévő linkre kattintva bejön a kívánt csatorna automatikusan. Ha a lejátszóban a stopped feliartot látjuk, akkor a csatorna leállt, tehát nincs közvetítés. Ha működik, akkor egy kék csík mutatja hogyan áll a betöltés a csatornánál.

A program általában jó minőségű, stabil képet ad. A lejátszót megnyitva a bal oldalon választhatunk másik csatornát is. A csatornák általában publikusak, de néha elérhetők privat, rejtett csatornák. Ezek csak az oldalon lévő linkről érhetők el, máshogy nem, mivel ezek a listában nem szerepelnek.

Saját tapasztalatunk, hogy a gépet ha megnyomtad a playt, tényleg hagyd békén, és mindig elindul. Teszteltük több sávszélességgel. Minimum 1 Mbit kell hozzá, hogy igazán jól jöjjön a jel. 2 Mbitnél már két ablakban két külön meccset is tudtunk nézni folyamatosan.

- / -

Ideges típusoknak egyik program sem ajánlott, mottónknak is ezt választottuk: "Türelem az angol bajnokik titka".

Lehetőleg ne tévénézés közben jusson eszedbe, hogy a Harry Pottert feltétlenül le akarod szedni valamelyik illegális sms oldalról. Ha még csak eszedbe jut nincs nagy baj, de ha neki is állsz a töltésnek, akkor böszme nagy sávszélesség kell mindkettő zavartalan futtatásához.

Ajánlatos kikapcsolni a tvnézés közben a képernyővédőt is, mert ha bekapcsol, akkor egyrészt nem látjuk a szemedet, másrészt megkasztja a tvnézést is. Hajlamosak előről kezdeni ilyenkor a bufferelést ezek a megátalkodott kis programok - súlyos időkiesést okozva ezzel.

Néha előfordul, hogy szinte kifagy a böngésző. Ha megy a jel, akkor ne foglalkozz vele. Néha azért egy-egy újraindítás nem árt a gépen, órákon át nézve a jel még jön, de a gép teljesen belassul. Na ilyenkor már aztán tényleg restart.

További kérdéseket a fórumba várjuk, megpróbálunk mindenkinek válaszolni(ez egy link, ha kattintasz a fórumba jutsz), és reméljük minél többen nézhetitek velünk a meccseket.

 

 

Élő közvetítések hamarosan

2017-12-11
21:00  Spanyol Premier Division
  Espanyol - Girona CF